Der findes mange måder at tjene penge på for de danske idrætsforeninger. Én af de lidt anderledes måder må siges at finde sted hos Rårup IF, der ligger syd for Horsens.

Klubben arrangerer nemlig hvert år traktortræk, og det er blevet et stort tilløbsstykke i lokalområdet, og samler masser af mennesker til dagen.

Overskud på 100.000 kr. hvert år
At det er en succes kan ses på omsætningen og indtjeningen hos den lille forening. Rårup IF tjener hvert år ca. 100.000 kr. på at afholde arrangementet, mens omsætningen er over en kvart million.

– Vi har afholdt det i 5-6 år, og jeg synes egentlig ikke, at det kræver så meget at arrangere, fortæller kassére i Rårup IF, Klaus Pedersen til Jysk Fodbold, og fortsætter. – Vi forbereder os selvfølgelig godt, og vi er heldige, at vi har en i foreningen, som måske er den der ved allermest om traktortræk i landet. Tidligere afholdte vi en byfest i stedet, men det var et kæmpe arbejde, og det blev efterhånden svært at få noget ud af det økonomisk. Vi har et rimeligt stort set-up med køletrailere, op til 75 fustager fadøl, stort, professionelle kontrollører og meget mere, siger han videre om det velfungerende arrangement.

Foreningen har arrangeret traktortræk de seneste seks år, men at 2020 er et noget anderledes år end normalt, har de også mærket i Rårup IF, hvor arrangementet ikke bliver til noget i år.

Årets traktortræk er aflyst
Foreningen må dog set bort fra indtægterne i år, da arrangementet er blevet aflyst på grund af corona-pandemien.

– Vi kan godt holde et traktortræk med inviterede publikummer, eller et begrænset antal billetter i forsalg. Og også overholde diverse retningslinjer, der nu måtte være omkring plads og deslige i disse tider, men traktortrækket i Rårup er nu engang også vores årlige byfest, og så giver det ikke meget mening, hvis ikke alle kan være med. En alternativ dato senere i september er også blevet drøftet, men af flere årsager bliver det ikke aktuelt, siger Kenneth Dahl fra traktortræk-udvalget til Horsens Folkeblad.

Man går i stedet efter at afvikle det syvende traktortræk i Rårup 13. august 2021.

Lokalrådet får del i overskuddet
Det er ikke kun Rårup IF, der tjener godt med penge på arrangementet. Foreningen har nemlig valgt at resten af byen også skal have del af kagen.

– Vi vedtog sidste år, at 25% af overskuddet går til lokalrådet i byen. Så det her initiativ også kommer byen til gode. Herudover sparer vi også pengene op, forbi vi har en forhåbning om, at vi skal have bygget til vores hal. Der skal vi selv stille med en del penge, forklarer Klaus Pedersen videre til Jysk Fodbold.