Søndermarkens IK

- Mere end bare en klub: Sammenhold, venskab og sjov er det vigtigste

Søndermarkens IK formår hver eneste år at forøge medlemstallet i håndboldafdelingen. Det kan lade sig gøre, fordi det ikke bare er en klub, man kommer og spiller håndbold i, men også et sted man får lyst til at bruge sin fritid

01


INTRODUKTION TIL FORENINGEN

"Alle går selvfølgelig op i at vinde, men det gør ikke noget, at vi taber, hvis bare vi har det godt sammen. Vi skal være kammerater, allesammen, og der skal være plads til alle. "

Øjnene bliver blanke, når Frits Brøndum begynder at snakke om sin klub, Søndermarkens IK Håndbold. Det er en del af hans DNA, og det håber han også, det er for mange af klubbens medlemmer. I en tid, hvor håndboldforeninger landet rundt bløder spillere, formår SIK hvert eneste år at forøge antallet af medlemmer, og ifølge Frits Brøndum er det på grund af sammenholdet i klubben - og selvfølgelig de fantastiske frivillige, der er med til at holde hjulene kørende.

- Alle går selvfølgelig op i at vinde, men det gør ikke noget, at vi taber, hvis bare vi har det godt sammen. Vi skal være kammerater, allesammen, og der skal være plads til alle.

"Det er den blå åre, der løber i klubben. Det er ligemeget, om du er god eller dårlig, bare du har det sjovt, fordi så har vi det allesammen sjovt" 


Det er den blå åre, der løber i klubben. Det er ligemeget, om du er god eller dårlig, bare du har det sjovt, fordi så har vi det allesammen sjovt, siger Frits Brøndum, der er formand i SIK Håndbold.

Men udover at gøre klubben til et attraktivt sted at være for unge og ældre medlemmer, så tilbyder foreningen også børn nogle håndboldoplevelser, der på sigt kan betyde fremtidige medlemmer.


- Jeg har ikke været rundt i alle andre andre klubber i Danmark, så jeg ved ikke, om det vi gør, er specielt. Men eksempelvis har vi flere tilbud til de helt små, hvor de får lov til at prøve kræfter med håndbolden - det er dog mere leg i de helt små aldre - men derfra sår vi nogle frø hos dem. Hvis det så ikke bærer frugt med det samme, så kan det stadigvæk komme senere, siger Frits Brøndum.Det ses også på antallet af hold i klubben, der er ved at vokse ud af egne rammer.


På seniorplan har SIK fem damehold og tre herrehold. Derfor håber klubben også, at den snart kan få lov til at bygge en hal nummer to. Et projekt, der har været længe undervejs.

02


ET BLÅT HJERTE

"For mig er det verdens bedste klub, og derfor bliver jeg også ved med at kæmpe, så klubben lever og vokser, som den fortjener"

Frits Brøndum har været mange år i klubben. Han har været med på sidelinjen og set flere medlemmer vokse op og få børn, som også er startet i klubben. Klubben bliver næsten en del af folks identitet.

- Jeg synes egentlig, at de frivillige vi har i klubben fortjener et klap på skulderen. For mig er det verdens bedste klub, og derfor bliver jeg også ved med at kæmpe, så klubben lever og vokser, som den fortjener, siger formanden, der snegler sig lidt igennem ordene, da de vækker stærke følelser i ham at tale om hjerteklubben.

Grunden til de mange følelser er, at klubben for Frits Brøndum er mere end bare en klub, hvor man kommer og spiller håndbold. Hele vejen rundt i klubben er der en følelse af sammenhold, og holdene støtter hinanden på kryds og tværs.

- Tag nu eksempelvis Karin Have, som er en af vores trænere. Hun er oprindeligt ikke SIK'er, men med årene er hendes hjerte også blevet blåt. Hun træder altid ind, hvis der er brug for hjælp, og det er fordi, at den her klub vokser ind i folk. Man har lyst til at give noget ekstra, siger Frits Brøndum.

- Hun har fået det blå hjerte, som man ikke kan undgå at få, når man bruger sin tid i Søndermarkens IK, siger han.

Skriv til SS
1
Close chat
Hej! Tak fordi du besøgte os. Tryk på "start"-knappen for at starte en chat med os - og giv os da lige et like ;)

Start