Selvom mange danskere måske har bedre tid her under coronakrisen, så får det os ikke til at dyrke mere motion – tværtimod. Faktisk er antallet af aktive danskere gået ned.

Inden coronaepidemien omsluttede Danmark dyrkede 55 procent af danskerne motion. Det tal er nu nede på 39 procent, lyder det i en ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut.

– Der er mange flere, der er gået i stå, end vi regnede med, siger Jakob Rathlev, direktør hos idrættens Analyseinstitut, til TV2 ØSTJYLLAND.

I følge ham skyldes det, at nogle danskere har svært ved at komme afsted, når de selv skal organisere idrætten.

– Det er i høj grad et tegn på, at der grundlæggende er to slags mennesker, når det handler om at være idrætsaktiv. Den slags dansker der er i stand til selv at snøre løbeskoene, og dem som har brug for et fællesskab at være i for at komme afsted – enten i form af en idrætsforening eller et fitnesscenter. Når det tilbud ikke er der, så kan vi se, at de går helt i stå, siger han.

Tennisklubber mærker øget interesse  
Det er netop mange af de sportsgrene, som for tiden enten er besværliggjort eller helt forbudt på grund af coronakrisen. Det er dog ikke indenfor alle motionsformer, at man mærker en nedgang.

Hos Risskov Tennisklub og Hasle Tennisklub oplever man for tiden en interesse for spillet, som de ikke har set i årevis.

– Jeg har aldrig oplevet, at der er så mange før. Det er helt vildt, siger formand for Risskov Tennisklub, Søren Salling Højgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Risskov Tennisklub har siden tennissæsonens start i april oplevet så stor tilgang, at man nu har nået max-kapaciteten på 500 medlemmer.

Derfor har man for første gang i 15 år måtte lukke for nye medlemmer og sende folk på venteliste. 76 nye medlemmer er det på halvanden måned blevet til i den aarhusianske tennisklub.

– Folk vil gerne ud og dyrke noget motion, og andre sportsgrene er lukket, så de kommer ud for at spille tennis, siger Søren Salling Højgaard.

– Folk vil gerne ud og dyrke noget motion, og andre sportsgrene er lukket, så de kommer ud for at spille tennis

Danskerne bliver aktive igen 
Tilbage hos Jakob Rathlev mener han dog ikke, at der er grund til at frygte, at danskerne forbliver mindre aktive. Faktisk så venter han, at endnu flere end tidligere kommer til at dyrke motion, når vi kigger ud i fremtiden.

– Når vi spørger folk, om de forventer at blive mere idrætsaktive efter nedlukningen, så er der et overvældende udsnit af befolkningen, der forventer det. Der er endda en lille tendens til, at folk forventer at blive mere aktive, end de var tidligere, siger han og fortsætter:

– Så alt tyder på, at danskerne nok skal vende tilbage og blive et af verdens mest idrætsaktive lande igen.