Holdånd er vigtigt, når man er flere på holdet. Men hvordan opbygger man en god holdånd og styrker sammenholdet blandt spillerne? Herunder får du tre tips, som magasinet Udspil, har skrevet om i deres seneste udgave.

Tip 1: Pictures – or it didn´t happen
En måde at skabe et godt sammenhold og en god holdånd er ved, at have en fælles Facebook-gruppe for holdet. Her skal der lægges billeder op fra før, under og efter træning, så vidt muligt. På den måde har spillerne et fælles mødested, og en masse billeder at tale om. Med andre ord: Hvis ikke at der er lagt billeder op, så har man ikke trænet. Og et billede af at man tagersportsskoene på eller sidder og hygger om en sodavand eller øl efter træningen tæller også.

Tip 2: Fællesspisning/arrangement
Indfør en fast fællesspisning eller arrangement hver uge, hver 14.dag eller hver måned – hvad der lige passer ind hos jer. Det giver mulighed for at mødes udenfor idrætsanlægget, og skaber dermed også et stærkere fællesskab og holdånd. Jo bedre man kender hinanden, desto mere er man villige til at yde for hinanden på banen også.

Tip 3: Fidusbamse
En god gammel klassiker, men ikke desto mindre meget virkningsfuld. Uddel fidusbamsen til jeres fællesspisning eller arrangement, og giv den til en som på en eller anden måde har skilt sig positivt ud i den seneste tid.

Så afsted til din sport og sørg for at opbygge en stærk holdånd – det betaler sig både på og udenfor banen.